Annons:
Etikett5-2-dieten
Läst 41 ggr
Niklas
2021-01-10, 12:43

5:2-dieten

Under två dagar i veckan äter du maximalt 500 kalorier om du är kvinna och 600 kalorier om du är man. Övriga dagar äter du som du brukar, förutsatt att det inte handlar om extremt kalori-intag eller skräpmat. Fastedagarna får du dricka hur mycket du vill. Det hjälper att hålla hungerkänslorna borta innan du har vant dig vid 5:2-dieten. 

Fastan börjar vanligtvis efter middagen en dag och pågår fram till och med middag nästa dag. Det är med andra ord frukost, lunch och eventuella mellanmål du hoppar över helt under ett dygn. Till middagen äter du upp till 500 kalorier (eller 600 kalorier om du är man), det vill säga det blir ingen kalorifrossa.

Fastedagarna behöver inte ligga efter varandra. Det är vanligt att fastedagarna är måndag och torsdag. Måndag därför att det kan vara lättare att gå utan mat efter helgen och torsdag därför att det ofta känns lättare om fastedagarna inte ligger precis efter eller för nära varandra. Exempelvis fredag kan kännas svårare eftersom många förknippar det med lite lyxigare mat och myskväll med tilltugg.

Om du tycker 5:2-dieten verkar svår kanske 18:6-dieten är ett alternativ för dig:

» 18:6-dieten


Vänliga hälsningar, Niklas
retuscherar du dina foton

  • Redigerat 2021-01-11, 13:01 av Niklas
Annons:
Upp till toppen
Annons: