Annons:

Med 5:2-dieten i fokus

När jag skriver det här, i augusti 2013, är 5:2-dieten den mest omtalade och omskrivna hälso- och viktminskningstrenden. Det skrivs böcker, tidningsartiklar och startas bloggar om dieten. Just nu är det 5:2 du ska följa om du vill hålla dig frisk, leva längre och gå ner i vikt.

I korthet går 5:2-dieten ut på att fasta två dagar och äta normalt fem dagar i veckan. De dokumenterade hälsoeffekterna är dramatiska, vilket bland annat har dokumenterats i BBC-filmen Eat, Fast, and Live Longer och boken 5:2-dieten - friskare, smalare, längre liv med halvfasta av journalisten och läkaren Michael Mosley och skribenten och journalisten Mimi Spencer.

Jag har startat den här sajten i huvudsak som ett experiment för mig själv. Något behöver hända om jag inte ska bli överviktig. 5:2-dieten har fångat mitt intresse eftersom jag tycker att det jag har hört och läst om den låter sunt och logiskt. Dessutom verkar den inte omöjlig för någon med normaldålig självdisciplin att följa. :-) Jag ska se om jag kan följa den åtminstone de kommande 3 till 6 månaderna. Här på sajten tänker jag skriva lite om hur det går och vad jag lär mig under tiden.

Vill du också leva lite hälsosammare? Tycker du att 5:2 låter intressant? Häng med och starta en prenumeration på sajten så får du ett mejl varje morgon med gårdagens nya inlägg (förutsatt att det har skrivits några). Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 


På den här sajten är det tillåtet att skriva anonymt om du inte vill att andra ska veta vem du är. För att skriva anonymt behöver du ha iFokus Insider.